499979-ransomware-feature

Saptamana trecuta, Romania a fost victima unor atacuri cibernetice menite sa cripteze datele importante ale companiilor locale. Una dintre victime a fost uzina de la Dacia, iar productia de autovehicule a fost intrerupta. Hackerii au atacat companii precum unitati de curierat, sucursale bancare, companii de telefonie mobila, spitale s.a. Revendicarea lor pentru a repara sistemele virusate si a salva fisierele criptate este o plata de 300 dolari prin moneda virtuala BitCoin.

Conform ProTV, Romania este a 9-a tinta din cele 99 de tari atacate. Sute de mii de atacuri au aparut in toata lumea in ultimele zile.

Va sfatuim sa va mentineti la curent softurile si sistemele informatice cu toate update-urile necesare si in cazul in care sunteti victima unui atac cibernetic, sa nu achitati respectivele sume. Atacatorii vor putea repeta atacurile, in mod special asupra victimelor care s-au achitat taxele de rascumparare.

Site-urile web pot fi vulnerabile la diverse tipuri de atacuri similare precum injectiile SQL. De aceea, noi va sfatuim sa cereti un audit de website pentru verificarea breselor de securitate din formularele de introducere a datelor.

Solicita sa fii contactat
X Completati cu numarul de telefon sau adresa de email si noi va vom contacta in cel mai scurt timp.


 Inscrie-ma si la newsletter