Sa apelez la profesionisti sau sa administrez singur siteul

Intr-un articol anterior vorbeam despre problemele pe care le intampinam daca nu administram site-ul in mod corespunzator. Astfel, am ajuns la concluzia ca este necesar sa actualizezi continutul (text si imagini), sa mentii comunicarea fata de clienti, sa te ocupi de ofertele speciale precum si de blog.

Oricare ar fi directiile si strategiile pe care ti le propui cand administrezi site-ul, nu uita de client. Daca el nu este multumit de modul in care acesta se prezinta va alege sa paraseasca pagina. De asemenea, pozitia pe un loc de top in cautarile Google iti este asigurata si de actualizarea informatiilor.

Prin urmare, este esential sa administrezi site-ul in permanenta, pentru a evita eventualele neplaceri ce pot aparea. Dar, o intrebare se ridica: “Ar trebui sa apelezi la un profesionist sau sa imi administrez singur site-ul?”

Avantaje si dezavantaje intalnim de ambele parti. In continuare voi prezinta cateva dintre cele mai evidente situatii.

Timpul, un obstacol in calea rezolvarii tuturor activitatilor

Oricat de multe lucruri am vrea sa realizam intr-o zi, timpul nu ne este de cele mai multe ori prieten. Incercam sa ne depasim limitele si ajungem sa realizam lucrurile pe jumatate.

Administrarea unui site presupune inainte de toate, timp. Este nevoie de o perioada bine stabilita pentru a concepe texte, a gasi imagini de cea mai buna calitate si a veni cu idei de imbunatatire.

Daca vrei sa administrezi pe cont propriu site-ul, sigur vei reusi. Insa nu uita ca pe langa acest lucru trebuie sa te ocupi si de buna functionare a companiei. Colectarea imaginilor si conceperea textelor iti vor ocupa o buna parte din timp, care este pretios in orice circumstante.

Daca apelezi la profesionisti lucrurile vor deveni mai simple. Acestia concep textele ce vor fi actualizate pe site, identifica si prelucreaza, dupa caz, imagini relevante pentru domeniul in care activezi. Singurul lucru pe care il vei mai avea tu de facut este sa verifici si sa indici zonele ce ar mai avea nevoie de schimbari.

De asemenea, conceperea strategiilor necesita timp, insa cu ajutorul tau si a informatiilor pe care le furnizezi specialistilor, despre afacere si clienti, acestia vor fi in masura sa-ti livreze tot suportul de care ai nevoie.

Cunostintele tehnice iti vin in ajutor

Unele modificari din site necesita putine cunostinte de programare, altele, ceva mai complexe, te pun in fata unei probleme pentru care nu gasesti solutii. Aici intervin specialistii. Scopul lor este acela de a rezova orice probleme si erori ce ar putea aparea pe site. In plus, vor remedia si introduce: texte, imagini, preturi, bannere, oferte speciale sau erori de afisare.

Astfel, specialistul este cel care editeaza imaginile in programe speciale si creeaza bannere. Rolul tau va fi acela de a indica cum vrei sa fie realizate si ce sa ilustreze. Poti incerca si singur apeland la un editor online sau la programe consacrate.

Mai mult, gandeste-te la faptul ca echipa de specialisti te ajuta pe mai multe planuri. Prin domeniile diversificate in care sunt specializati, profesionistii aduc idei creative de marketing, concepte legate de design sau user experience. Acestea fac diferenta intre site-ul tau si cel al concurentilor.

Profesionistii au cateva atuuri pe care o persoana nespecializata nu le are. Acestia cunosc deja termenii, problemele ce pot aparea si rezolva totul intr-un timp scurt. Prin urmare, experienta face diferenta!

Cuvintele cheie si generarea de continut

Pentru a genera continut relevant si articole interesante, pe subiectele cautate de utilizatori pentru blog, social media s.a, se realizeaza in principal o analiza a cuvintelor cheie. Aceasta o poti face fara prea mari dificultati folosind Google AdWords.

Totusi, apeland la un profesionist, cuvintele cheie generate sunt mult mai atent selectate si relevante pentru afacerea ta. Luand in considerare ideile tale, ca si reper, profesionistul va incepe cautarea si analiza. Cuvintele, astfel obtinute, ajuta in conceperea textelor si a articolelor de blog, dar vor fi si in masura sa propulseze site-ul in cautarile organice, atunci cand sunt tastate de catre utilizatori datorita optimizarii On-site SEO.

Observarea la fel de importanta precum actionarea

Reactiile utilizatorilor la schimbarile ce au loc pe site trebuie urmarite. Astfel, vei putea sa identifici la timp problemele, inainte sa se agraveze. Daca nu vei tine sub observatie functionalitatea site-ului, te vei trezi cu multi clienti nemulumiti. Aloca timp si resurse, clientii iti vor multumi.

Un profesionist va analiza in orice moment al zilei performanta site-ului tau, va remedia erorile si va incepe procedurile de redresare imediat ce pe site vor aparea mesaje din partea clientilor, care nu pot accesa anumite pagini de interes spre exemplu.

In plus, specialistul poate face si alte schimbari pe site: modul de afisare a meniului, adaugarea de categorii noi de produse, filtre sau noi sectiuni, totul in raport cu nevoile si asteptarile clientului. Observand, un profesionist poate implementa mai multe functionalitati la care tu nici nu te gandeai, pentru ca este mereu conectat la mediul online si la tendintele pietei.

Clientul – un pion important

Pentru orice afacere comunicarea este esentiala. Clientul trebuie pus pe primul loc, de aceea este important sa-ti aloci timp pentru a discuta cu acesta, a-i oferi informatii si raspunsuri. Angajarea unui profesionist pentru a administra site-ul iti ofera timp pentru clientii tai. Astfel, site-ul intra in responsabilitatea unor oameni competenti, care il vor administra corespunzator, iar tu vei mentine legatura si fideliza clientii.

Mai jos va prezentam principalele avantajele si dezavantajele intre administrarea pe cont propriu sau apelarea la specialisti pentru administrarea site-ului:
 

Administrare in cadrul firmei
Avantaje
 • -costuri reduse – daca administrez singur;
 • -respecializare in diverse domenii;
 • -realizarea unor schimbari de dificultate mica spre medie;
 • -un om dedicat (daca angajati o persoana in interiorul companiei);
 • -monitorizare permanenta a activitatii desfasurate pe site.
Dezavantaje
 • -timp limitat;
 • -costuri mari daca angajezi o persoana dedicata;
 • -bariere tehnice impuse de termeni de specialitate / proceduri;
 • -dificultate in interpretarea rezultatelor monitorizarii;
 • -dificutate in a rezolva prompt o eroare in site (daca administrez singur si nu am cunostinte complexe de
 • -identificare a sursei erorii).

 

Administrare externalizata
Avantaje
 • -costuri medii (ai mai multi specialisti la dispozitie pentru acelasi cost lunar – (costul lunar este acelasi chiar daca poti avea nevoie de specialisti din diverse domenii luna de luna, de exemplu – promovare, social media, ppc, web design, etc);
 • -diversitatea specializarilor personalului (pot aduce idei noi atat pentru mediul online, cat si offline);
 • -disponibilitate crescuta;
 • -mai multi specialisti la dispozitia site-ului;
 • -realizarea unor schimbari de dificultate medie spre mare ;
 • -atentie la detalii;
 • -sugestii/optimizari suplimentare pentru cresterea site-ului;
 • -monitorizare permanenta;
 • -remedierea imediata a erorii semnalate.
Dezavantaje
 • -dificultate in comunicare intre parti (intelegerea anumitor termeni de specilitate poate ingreuna procesul de implementare);
 • -expertiza pe mai multe domenii in afara domeniului site-ului tau;
 • -procesul de administrare este limitat la nevoile site-ului, nu sunt realizate modificari in mod permanent si fara aprobare.

 
 

Modul in care alegem sa administram site-ul tine strict de nevoile noastre, cantitatea de modificari ce se cer, modul de lucru preferat sau de resursele pe care le detinem. Oricum ai alege sa lucrezi cu siguranta vei lua cea mai buna decizie.

Pentru orice probleme legate de administrarea site-ului echipa Marketing Strategic iti sta la dispozitie. Oferim solutii pentru probleme zilnice, pentru o buna functionare a site-ului tau de prezentare sau a magazinului online. Contacteaza-ne pentru o oferta personalizata: team@marketing-strategic.com sau 0733 223 102.

 

Ai apela la o echipa de specialisti pentru administrarea site-ului?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solicita sa fii contactat
X Completati cu numarul de telefon sau adresa de email si noi va vom contacta in cel mai scurt timp.


 Inscrie-ma si la newsletter